Kennel Van de Braamhoeve

Even voorstellen

Mijn naam is Ellen Jongerden, in 1963 geboren en ik woon sinds 2017 in Slagharen, een klein dorp in Overijssel.

Gek op dieren

Al van jongs af aan was ik gek op alle dieren en zodra het kon, kwam mijn eerste hond in huis, een rottweiler. In de jaren daarna ging ik steeds meer met honden doen, waardoor ik in contact kwam met het  dierenasiel. Daar heb ik jarenlang met veel plezier puppycursussen gegeven en legde ik huisbezoeken af bij mensen die gedragsproblemen hadden met hun hond. Hiervan heb ik veel geleerd.

Dierenasiel

Lang na deze periode kwam het dierenasiel opnieuw  op mijn pad en heb ik mij bezig gehouden met de personele en organisatorische kant, maar bleef ik wel betrokken bij de asielhonden, al was dat met wat meer afstand. Dat blijft toch altijd trekken. De dierenasiels en alles wat daar omheen beweegt en leeft, is een boeiende wereld waarin veel bevlogen en betrokken mensen werken. Om hieraan ook mijn steentje bij te dragen, ben ik bestuurslid van Dierencentrum Achterhoek in Doetinchem en adviseur van de NFDO, een brancheorganisatie voor onafhankelijke dierenopvangorganisaties geworden.

Nestje

Toen ik in 2017 besloot een eerste nestje te gaan fokken met mijn Rhodesian Ridgeback, heb ik  daar de officiële papieren voor gehaald. In 2018 haalde  ik mijn ‘Vakbekwaamheid Houders van Dieren’ bij opleidingsinstituut Aeres in Barneveld. Ook ben ik in dat jaar gestart met het showen van mijn eigen hond, omdat ook hieraan door de rasvereniging eisen gesteld worden. 

Ervaring

Nooit gedacht dat me dat zwaar zou vallen, maar dat deed het wel. Uiteindelijk ging ik er wel steeds meer plezier in krijgen en haalden we samen de beoordelingen waarvoor we getraind hadden.

Dus met veel ervaring uit de praktijk en een mooi papiertje voor aan de wand, sta ik je graag te woord.