Kennel Van de Braamhoeve

The Hermitage Litter

Dexter

Koosje is op 13 januari 2020 gedekt door Dakarai Prince Of Swallow Castle, roepnaam Dexter.

Voor meer informatie over Dexter, klik hier.

Echo

14 februari 2020

Wat een mooi Valentijnscadeau! Op de 33e dag van de dracht laat de echo zien dat er in ieder geval vijf puppekes in Koosje d'r buik groeien... Wauwww!!

Koosje tijdens de dracht

Dag 21

Dag 45

Dag 49

Dag 58

Negen luidruchtige wondertjes

Op zaterdag 14 maart 2020 is Koosje bevallen van negen prachtige, kerngezonde pups: drie reutjes en zes teefjes.

Een dag na de geboorte zijn alle pups al goed aangekomen en zijn ze allemaal even luidruchtig. Koosje is een lieve, zorgzame en beschermende moeder. Het is fantastisch om dit allemaal te mogen meemaken, deze negen wondertjes!

Het hele stel, vier weken oud

Alle negen pups, twee weken oud

Zomaar wat kiekjes van de pups

The Hermitage Litter: waar komt die naam vandaan?

Voor dit nestje van Koosje was ik op zoek gegaan naar een passend thema. Omdat de afkomst van Koosje Russisch is en die van Dexter Nederlands, zocht ik naar een connectie tussen deze landen. Die vond ik door het toeval dat museum ’De Hermitage’ zowel in Rusland (St. Petersburg) als in Nederland (Amsterdam) staat. Bovendien wordt tijdens de loopsheid, dracht en worp van Koosje, de tentoonstelling ’Juwelen!’ in Amsterdam getoond, een fabelachtige juwelencollectie, in de 19de eeuw gedragen door de high society aan het Russische hof in St. Petersburg. Deze juwelen toonden hun smaak, afkomst en rijkdom.
De naam The Hermitage Litter – Connecting Jewels Sparkle Into Treasures is hiermee verklaard. Koosje en Dexter als ’Jewels’, de pups die voortkomen uit hun connectie als ‘Treasures’. De pups zullen Russische en Nederlandse stamboomnamen krijgen. Voor de reuen wordt dat een Hollandse naam beginnend met de D van Dexter, de teven krijgen een Russische naam beginnend met de K van Koosje.